Ergotherapie & Ontspanning

Als ergotherapeut begeleid ik mensen die door fysieke en/of mentale klachten moeite hebben met activiteiten in het dagelijks leven. Door een periode van overbelasting, een burn-out, ziekte of een ongeval, kunnen klachten als (chronische) vermoeidheid, overprikkeling, pijn en overmatige stress ervoor zorgen dat je niet de dingen kunt doen die je graag zou willen. Ergotherapie ondersteunt jou in het herstel en helpt je bij het vinden van een duurzame balans in wat jij doet op een dag aan activiteiten die voor jou belangrijk zijn (belasting) en voldoende rust en afwisseling wat past bij jouw grenzen (jouw belastbaarheid).

Ik combineer graag de praktische ergotherapie sessies om te ontdekken wat werkt voor jou, in combinatie met ontspannen jezelf zijn sessies die in het teken staan van echt tot rust komen en jouw zelfhelend vermogen activeren met yoga nidra en (reiki)energiewerk. Want als ik een ding zelf goed heb geleerd, is dat je heel goed kan begrijpen en weten wat je nodig hebt, maar dat het vooral heel belangrijk dat je het ook echt in de praktijk brengt. 

De combinatie van leren ontspannen en voelen door middel van yoga nidra en reiki met praktische tools vanuit de ergotherapie is voor veel mensen een gouden combi. 

 

You have the potential to make beautiful things, yes you!

Hoe kan ik jou helpen?

Ontspannen Jezelf Zijn sessie (1-op -1)

Ik wil jou graag een veilige ruimte bieden, zodat jij mag ontspannen. Vanuit ontspanning ontstaat ruimte voor  ontwikkeling en groei. 

Middels een losse sessie, creëren we een rustige basis en een gericht plan waar jij de komende periode mee aan de slag kan. Wat levert dit jou op?

Dit zit in een losse Ontspannen Jezelf Zijn sessie van 90 minuten:

 De investering per losse sessie is 110 euro inclusief btw.

Yoga nidra

Ontspannen Jezelf Zijn - Online cursus

Jij verlangt naar meer rust en ontspanning

Op dit moment voelt het alsof  de dagen als een soort sneltrein voorbijrazen en je vooral vanuit je hoofd leeft. Je doet wel leuke dingen, maar het voelt niet alsof je daar nu echt van oplaadt. Ook negeer je vaak net iets te lang de signalen van je lichaam, zoals gespannen spieren, vermoeidheid, niet lekker slapen, een slechte huid of hoofdpijn. 

Je wil wel graag wat meer rust en ontspanning, maar waar moet je beginnen? Als je denkt aan routines, wordt het al gauw een hele waslijst die je van jezelf moet afvinken. Hoe maak ik rust en ontspanning dan praktisch en haalbaar? 

Yoga nidra is een van die vormen die diepe ontspanning op een laagdrempelige manier mogelijk maakt. Deze korte cursus is jouw stok achter de deur om ruimte te maken voor ontspanning in een drukke wereld. Het helpt je om weer bewust stil te staan bij wat je voelt, doet en waar jij nu eigenlijk echt behoefte aan hebt. Je leert wat meer over hoe jouw (stress) systeem werkt en je mag vooral gaan ervaren en ontdekken wat voor jou werkt. Er staan een aantal fijne deeprelax nidra sessies voor je klaar en nog veel meer ontspan inspiratie. Doe je mee?

ontspannen jezelf zijn

Ergotherapie

Heb je behoefte aan ondersteuning in jouw herstel? Wanneer kan een ergotherapie traject nuttig zijn? Als jij..

  • Snel  moe bent en te weinig energie hebt voor alle activiteiten die je graag zou willen doen
  • Snel afgeleid bent of veel vergeet
  • Het gevoel  hebt dat jouw herstel is gestagneerd 
  • Bang bent om verkeerde keuzes te maken in jouw herstel of niet goed weet wat herstelbevorderende keuzes zijn
  • Veel meer last hebt van prikkels
  • Veel onrust ervaart, waardoor ontspannen lastig is
  • Het lastig vindt om je grenzen te voelen
ergotherapie

Hoe werk ik?

Het herstellen van een burn-out, post-covid, een hersenschudding of andere chronische klachten gaat bij iedereen op een andere manier. Wat maakt dat elke sessie er dan ook anders uit ziet. Het is belangrijk dat jij inzicht krijgt in waar jij zelf invloed op kan uitoefenen. Herstel is een proces van bewustwording, waarom doe ik wat ik doe? En wat werkt voor mij?

Ergotherapie ondersteunt jou met uitleg, opdrachten, ervaringsoefeningen en inzichtgevende gesprekken in dit proces. 

Vergoeding & Tarief

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Mijn tarief is 19,50 euro per kwartier. Let op: ik werk als ongecontracteerde ergotherapeut. Hierdoor wordt niet altijd het gehele bedrag vergoed (dit verschilt per zorgverzekeraar en kun je zelf navragen). Ook gaan de kosten eerst van jouw eigen risico af.

Yoga nidra

Yoga Nidra

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik graag werk met yoga nidra. Ik maak zelf sessies en heb zelf de kracht van yoga nidra ervaren tijdens het herstel van mijn burn-out. Waarom ik zo enthousiast ben over yoga nidra? Lees rustig verder.

Wat is het?

Yoga nidra is een vorm van een diepe geleide meditatie waarin jij laagje voor laagje naar een dieper bewustzijnsniveau zakt. Het staat ook wel bekend als slaapyoga of transformerende slaap. Door het afwisselen van verschillende technieken zoals ademhaling, visualisatie en hypnose koppel je steeds meer af van de buitenwereld. Het voelt alsof jouw lichaam in slaap is en jouw mind nog steeds wakker en alert.

Dit heeft veel voordelen, omdat jouw lichaam de kans krijgt om in deze rust te herstellen. Jouw zelfherstellend vermogen wordt als het ware volledig aangezet. Dit heeft een positief effect op onder andere jouw brein, jouw hormoonhuishouding en zenuwstelsel. Door de diepe ontspanning krijgen deze systemen de kans om terug te keren naar balans.

Ook kun je in deze deep sleep state  jouw mentale gezondheid ondersteunen. Doordat je in diepe ontspanning en rust alle niet helpende overtuigingen van een afstandje kunt bekijken zonder oordeel, kan je deze in een sessie vervangen met een gewenste overtuiging of intentie. Dat allemaal terwijl jij alleen maar heerlijk ligt te ontspannen. 

Na een sessie ervaar je vaak rust in je lijf en het gevoel dat alles goed is. Vertrouwen in jezelf en de toekomst. Het is echt een korte reset van onrust naar ontspanning. 

Ontspannen jezelf zijn community

Ik geef regelmatig yoga nidra sessies online in de gratis community.  Deze groep is er om wat meer met elkaar in contact te zijn. Stel hier je vragen en deel je eigen ideeën over ontspanning. Zo kunnen we van elkaar leren.

Wil je liever eerst een keer zelf Yoga Nidra ervaren, met een koptelefoon in je bed of op de bank? Luister dan gratis naar deze sessie van mij.

Ervaringen van anderen